ГоловнаСвіт

Президент Польщі закликав відмовитися від будівництва "Північного потоку-2"

"Нас дивує, що Єврокомісія не виступила з однозначно негативною оцінкою".

Президент Польщі закликав відмовитися від будівництва "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Берліна закликав відмовитися від будівництва газопроводу "Північний потік-2", передає Німецька хвиля.

Другий газопровід, що проходить по дну Балтійського моря, призведе до порушення "енергетичного балансу", заявив він під час спільної прес-конференції з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром (Frank-Walter Steinmeier) у вівторок, 23 жовтня, в Берліні.

За словами Дуди, новий газопровід призведе до домінуючої позиції одного постачальника, а також ускладнить енергопостачання деяких східноєвропейських країн.

"Нас дивує, що Єврокомісія не виступила з однозначно негативною оцінкою (проекту "Північний потік-2" - Ред.)", - зазначив він, наголосивши, що мова йде про політичний, а не громадський проекті.

Польща не вважає необхідним будівництво "Північного потоку-2", оскільки європейські країни можуть купувати більшу кількість зрідженого природного газу, заявив Дуда, вказавши на пропозицію Сполучених Штатів про продаж ЗПГ. Своєю чергою Штайнмайєр підкреслив, що рішення про закупівлю зрідженого газу є не політичним, а економічним.

Нагадаємо, що "Північний потік 2" несе загрозу для транзиту російського газу через ГТС України.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Роботи планується завершити в 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram