ГоловнаСвіт

Суд у Швейцарії розкрив дані про відмову Абрамовичу у посвідці на проживання

Російського бізнесмена "підозрюють у відмиванні грошей", і що міг мати контакти зі злочинними організаціями.

Суд у Швейцарії розкрив дані про відмову Абрамовичу у посвідці на проживання
Фото: lenta.ru

Верховний суд Швейцарії зняв обмеження на поширення інформації про причини, через які російський бізнесмен Роман Абрамович не зміг отримати в країні посвідку на проживання.

Суд не погодився з доводами Абрамовича про те, що розкриття такої інформації може зашкодити його репутації, передає Російська служба Бі-бі-сі.

У вересні стало відомо, що швейцарська влада відмовила Абрамовичу в отриманні посвідки на проживання через побоювання, що його перебування в країні може становити "загрозу громадській безпеці" і завдати "репутаційного збитку". За даними журналістів швейцарської газети Tages-Anzeiger, після подання прохання в листопаді 2017 року міграційна служба країни звернулася до федеральної поліції Швейцарії, щоб з'ясувати позицію відомства щодо надання Абрамовичу посвідки на проживання.

Поліція у відповіді на запит міграційної служби зазначила, що стосовно бізнесмена є "підозри у відмиванні грошей і можливих контактах з кримінальними структурами", а його швейцарські активи можуть нібито мати "частково нелегальне походження".

Цю інформацію у вівторок підтвердив Верховний суд Швейцарії. Судді процитували побоювання про те, що Абрамовича "підозрюють у відмиванні грошей" і, ймовірно, міг мати контакти із злочинними організаціями.

Текст рішення опубліковано. З нього випливає, що надання посвідки на проживання може "загрожувати громадській безпеці", а також створити "репутаційний ризик для Швейцарії".

Як повідомлялося, вперше Абрамович подавав документи на посвідку на проживання в Швейцарії в 2016 році, проте через рік відкликав їх. Навесні 2018 року у бізнесмена виникли проблеми з інвестиційною британською візою: влада Великобританії зажадала пояснити походження його статків. Пізніше стало відомо, що Абрамович відкликав заяву на британську візу, але отримав громадянство Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram