ГоловнаСвіт

США вважають дії Угорщини в НАТО і ЄС з українського питання неприйнятними, - Пайфер

Угорщина зловживає своїм становищем.

США вважають дії Угорщини в НАТО і ЄС з українського питання неприйнятними, - Пайфер
Фото: EPA/UPG

Уряд США вважає дії Угорщини в НАТО і ЄС з українського питання неприйнятними.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua повідомив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

«Наскільки я розумію, уряд США вважає, що те, що робить Угорщина в НАТО, неприйнятно. І я сподіваюся, що американський уряд і надалі буде працювати із союзниками-однодумцями в колах НАТО, щоб направити угорців до того, щоб Будапешт порушував ці питання у двосторонньому порядку, а не використовував це для ускладнення відносин між НАТО і Україною», - сказав Пайфер.

Він пояснив, що суперечку з питань національності і мови між Україною та Угорщиною треба вирішувати на двосторонньому рівні між українським та угорським урядами. «На мій погляд, з боку Угорщини неправильно порушувати ці питання на рівні НАТО і Європейського Союзу. І думаю, це зловживання становищем Угорщини, коли вона намагається переконати, що вона буде блокувати розвиток відносин між НАТО і Україною через двосторонню суперечку», - вважає американський експерт.

Пайфер нагадав, що інші країни, такі як Польща і Румунія, також відреагували на новий закон про українську мову. Але це було вирішено через двосторонні канали, без створення проблеми для НАТО, для Європейського Союзу.

«Отже, на мою думку, це зловживання своїм становищем з боку Угорщини, і на мою думку, це буде дратувати інших членів НАТО. Зрештою, коли лідери країн НАТО зібралися на саміт, там була проведена зустріч НАТО-Україна. І я думаю, що це сталося, тому що лідери НАТО сказали угорцям про те, що це неприпустимо», - зазначив екс-посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram