ГоловнаСвіт

Посол РФ заговорив про напад на Білорусь: "Абсолютно захищена і може бути спокійна"

Москва розглядатиме ймовірний напад на Білорусь як агресію проти Росії.

Посол РФ заговорив про напад на Білорусь: "Абсолютно захищена і може бути спокійна"
Михаил Бабич
Фото: zercalo.org

Новий посол Росії в Мінську Михайло Бабич заявив, що Москва розглядатиме ймовірний напад на Білорусь як агресію проти Росії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Білорусь 1", передає Deutsche Welle.

При цьому він наголосив, що Білорусь "абсолютно захищена і може бути абсолютно спокійна". За словами Бабича, РФ і Білорусь проводять у цьому питанні єдину військову політику, "яка гарантує абсолютну безпеку" громадянам обох країн.

"У нас діє регіональне угруповання військових сил, усі компоненти якої необхідні як для оборони, так і для удару у відповідь", - сказав посол.

Бабич також прокоментував плани розміщення американської військової бази на території Польщі, про яку йшлося на зустрічі президентів Дональда Трампа і Анджея Дуди у вересні.

"Звичайно, це фактор тривожний, і ним нехтувати не можна", - заявив російський посол.

Бабич призначений послом РФ у Білорусі наприкінці серпня 2018 року. Раніше він не займав дипломатичних посад, його попередній пост - повпред президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі. Бабич проходив службу у військах Комітету держбезпеки СРСР і в повітряно-десантних військах, а також очолював уряд Чеченської Республіки. Детальніше про те, як виходець зі силових структур став новим російським послом у Білорусі читайте в матеріалі LB.ua "Навіщо Путін готує для Лукашенка “посла війни”?".

Нагадаємо, після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у червні президент Білорусі Олександр Лукашенко заговорив про загрозу війни. При цьому він заявив, що в разі провалу в економіці Білорусі "треба буде йти до складу якоїсь держави". Звідки виходить загроза, хто може розв'язати війну і до складу якої держави може увійти Білорусь, Лукашенко не уточнив.

Раніше, в квітні, Лукашенко заявив про повернення "холодної і крижаної війни".

Днями президент Білорусі пообіцяв видати кожному громадянину зброю у випадку війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram