ГоловнаСвіт

Ердоган пообіцяв розкрити деталі загибелі саудівського журналіста Хашкаджі у вівторок

"Подробиці інциденту буде повністю розкрито", - пообіцяв президент Туреччини.

Ердоган пообіцяв розкрити деталі загибелі саудівського журналіста Хашкаджі у вівторок
Фото: EPA\UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в найближчий вівторок, 23 жовтня, розповість про обставини загибелі опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на турецьке видання "Сабах".

"Ми шукаємо справедливості. Я зроблю заяву у вівторок на зустрічі парламентської групи Партії справедливості і розвитку. Подробиці інциденту буде повністю розкрито", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, Хашкаджі, який утік з Саудівської Аравії і мав посвідку на проживання в США, працював оглядачем американського видання "Вашингтон пост". Він зник 2 жовтня після візиту в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Він планував отримати документ про розлучення, щоб укласти новий шлюб. Його наречена, громадянка Туреччини Хатідже Дженгіз заявила, що вона стояла біля будівлі, чекаючи на свого нареченого, але так його і не дочекалася.

Турецька влада заявила, що журналіста катували і вбили в консульстві. Саудівська Аравія спочатку заперечувала звинувачення і стверджувала, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід (на відміну від моменту, коли він заходив до будівлі) просто не потрапив на камери відеоспостереження. Однак пізніше саудівська влада визнала смерть журналіста під час бійки в консульстві.

За даними телеканалу CNN, Хашкаджі записав момент свого вбивства на "розумний годинник" Apple Watch. Хашкаджі увімкнув диктофон, вбудований у годинник, у той момент, коли він увійшов до будівлі консульства. Інформація передавалася з годинника в хмарне сховище iCloud і на стільниковий телефон, який журналіст залишив у своєї дівчини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram