ГоловнаСвіт

У день виборів у Афганістані на дільницях сталося 15 вибухів

Голосування продовжили на добу на тлі насильства і масових збоїв.

У день виборів у Афганістані на дільницях сталося 15 вибухів
Фото: EPA\UPG

У столиці Афганістану Кабулі в результаті вибухів на виборчих дільницях, де 20 жовтня проходять вибори до парламенту, загинули три людини. Про це пише AFP.

За даними МВС, всього в країні сталося 15 вибухів, в тому числі в одній зі шкіл і в мечеті, які використовувалися як виборчі дільниці.

"Щонайменше три людини були вбиті і 30 поранені в столиці Кабулі", - заявив заступник прес-секретаря міністерства охорони здоров'я.

Про жертви і постраждалих в інших регіонах країни не повідомляється. Більшість вибухів було скоєно за допомогою саморобних вибухових пристроїв.

Парламентські вибори в Афганістані почалися в суботу, 20 жовтня. На 250 місць в нижній палаті парламенту - Народній палаті - претендують понад 2500 кандидатів.

Як інформує "Немецкая волна", багато виборчих дільниць в столиці та інших регіонах залишаються закритими. На деяких відсутній персонал, на інших - спостерігачі. Також відбуваються збої в роботі біометричної апаратури для ідентифікації виборців. За повідомленням місцевих ЗМІ, розгнівані люди проводять біля низки дільниць мітинги, інші розходяться по домівках, так і не проголосувавши.

У зв'язку з такою ситуацією влада вирішила продовжити голосування ще на добу на тих дільницях, де виникли технічні та організаційні збої. Спочатку планувалося, що вибори завершаться 20 жовтня о 16.00 за місцевим часом. Результати очікуються не раніше листопада.

Відзначимо, вибори в Афганістані проходять на тлі загроз ісламістського руху "Талібан". Раніше ісламісти заявляли, що зроблять все, щоб перешкодити проведенню голосування.

Минулого тижня 22 особи загинули через вибух на передвиборчому мітингу в Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram