ГоловнаСвіт

Багатотисячний мітинг у Лондоні вимагає провести другий референдум з "Брекзит"

Організатори маршу очікують участі понад 100 тисяч осіб.

У центрі Лондона сьогодні, 20 жовтня, зібралися тисячі людей з вимогою провести другий референдум щодо  виходу Великобританії з Євросоюзу. Про це пише The Independent.

Очікується, що суботній протест стане найбільшим зібранням людей, які вимагають провести референдум щодо фінальної угоди з ЄС і найбільшим протестом супротивників "Брекзиту" за останні 2 роки.

Організатори маршу очікують участі понад 100 тисяч осіб. Серед присутніх - велика кількість молоді, вони тримають в руках плакати з написами проти виходу Британії з Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше Євросоюз скасував позачерговий саміт з питань "Брекзиту". Лідери країн дійшли висновку, що необхідності в додаткових переговорах немає.

Головний переговорник від ЄС Мішель Барньє, вважає, що угода має бути укладена до грудня, щоб дати парламентам обох сторін час ратифікувати документ.

Зараз переговори про умови "Брекзиту" зайшли в глухий кут. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запропонувала ЄС власний план виходу з союзу, проте країни Європи його не схвалили.

Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Очікується, що Великобританія і ЄС в жовтні-листопаді 2018 року завершать переговори і узгодять домовленість про вихід Великобританії з ЄС. Однак останнім часом політики все рідше висловлюють переконаність в тому, що цього терміну вдасться дотриматися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram