ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста в своєму консульстві

У справі про вбивство Хашоггі затримано 18 підданих королівства.

Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста в своєму консульстві

Майже через три тижні після зникнення в саудівському консульстві в Стамбулі журналіста Джамаля Хашоггі офіційні особи Саудівської Аравії визнали його смерть. Про це повідомляють саудівські державні агентства з посиланням на генпрокуратуру країни, пише Deutsche Welle.

"Сварка між журналістом і тим, з ким він зустрівся в консульстві, привела до бійки, яка закінчилася його смертю", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою, у справі про вбивство Хашоггі затримано 18 підданих королівства.

Внаслідок скандалу у відставку були відправлені заступник голови Служби загальної розвідки Ахмад Ассирії і високопоставлений радник короля Сауд Кахтані. Ахмад Ассирії є радником наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бен Салмана, про якого зниклий журналіст написав чимало критичних статей.

Нагадаємо, що проживає в США 59-річний оглядач американської газети Washington Post пропав 2 жовтня після того, як увійшов в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для вступу в шлюб. Наречена Джамаля Хашоггі живе в Туреччині.

19 жовтня країни "великої сімки" та Євросоюз закликали Ер-Ріяд без зволікання розслідувати справу про зникнення саудівського журналіста. Того ж дня генеральний консул Саудівської Аравії в Туреччині Мохаммед аль-Отаібі був відсторонений від посади. У свою чергу, саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, що проживає в Німеччині, в інтерв'ю медіакомпанії Deutsche Welle назвав королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення Хашоггі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram