ГоловнаСвіт

Лукашенко запропонував на час канікул відправляти студентів в армію

Так, за словами президента, молоді люди фактично побувають в армії, не відриваючись від навчання.

Лукашенко запропонував на час канікул відправляти студентів в армію
Фото: КП

Президент Білорусі Олександр Лукашенко поспілкувався зі студентами гродненських ВНЗ і розповів їм про можливий спосіб боротьби з ухильниками від строкової військової служби.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Відкосити від армії - потім не знаю, з ким ти одружуєшся. Сьогодні дівчина хоче, щоб поряд з нею був мужик, а не просто хтось там у штанях ходив. І тому зараз я думаю, а як хлопців, які вступили у ВНЗ, підготувати і зробити мужиками. Ми ж їм відстрочку даємо, а потім їм після того, як закінчать ВНЗ, уже не хочеться служити, вони шукають різні способи..." - сказав Лукашенко.

Президент зазначив, що під час літніх канікул студентів можна відправляти в армію на пару місяців. Так, на його думку, після першого курсу вони зможуть отримати початкову підготовку, а після другого - освоїти військову спеціальність.

"Але залежно від того, до чого він більше схильний і чим займається у ВНЗ. Якщо він радіоелектронікою займається, значить, буде С-300 освоювати", - заявив Лукашенко.

Продовжити армійські збори можна було б на наступних курсах. Так, за словами Лукашенка, молоді люди фактично побувають в армії, але не відриваючись від навчання.

"Після закінчення ВНЗ, коли він вже понюхає цього пороху, він буде хорошим фахівцем. Він отримує офіцерське звання і десь ще три місяці після ВНЗ служить як офіцер, готує молодь і так далі", - додав Лукашенко.

За його словами, реалізувати таку ініціативу в Білорусі - не проблема. Однак, президент підкреслив, це лише один з можливих способів вирішення проблеми, пов'язаної з ухиленням від служби. Опрацьовуються різні варіанти.

"Але мужик повинен вміти розмовляти зі зброєю. В іншому разі він не зможе захистити свою сім'ю, свою дитину, дружину, матір. Це ж наша функція - захищати і померти заради жінки. Так було завжди", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко пообіцяв видати кожному в Білорусі зброю в разі війни.

Про загрозу війни президент Білорусі попереджав в червні - після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Він заявив, що в разі провалу в економіці Білорусі "треба буде йти до складу якоїсь держави". Звідки існує загроза, хто може розв'язати війну і до складу якої держави може увійти Білорусь, Лукашеко не уточнив.

Раніше, у квітні, Лукашенко заявив про повернення "холодної і крижаної війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram