ГоловнаСвіт

У Фінляндії суд виніс вирок у справі прокремлівських тролів

Засновника сайту MV-Lehti Іллю Яніцкіна засуджено до 22 місяців в'язниці.

У Фінляндії суд виніс вирок у справі прокремлівських тролів
Фото: ТЕХНО bigmir)net

Суд в Гельсінкі засудив до 22 місяців в'язниці засновника і головного редактора прокремлівського сайту MV-Lehti Іллю Яніцкіна. Про це в четвер, 18 жовтня, повідомила фінська громадська телерадіокомпанія Yleisradio.

Яніцкіна визнано винним за 16 пунктами, серед яких - дифамація (поширення наклепів), образи етнічної групи, порушення авторських прав, повідомляє Німецька хвиля.

Позов подали  кореспондент Yleisradio Джессікка Аро, яка стала об'єктом онлайн-цькування, активіст - ініціатор кампанії бойкоту організацій, що розміщували свою рекламу на прокремлівському сайті, і ще одна людина, яка займається пов'язаними з біженцями питаннями.

З 2014 року Аро вивчає поширення в Фінляндії проросійської пропаганди через соціальні мережі. В рамках дослідження журналістка поспілкувалася зі співробітниками "фабрики тролів" у Санкт-Петербурзі. Після цього Аро почали систематично переслідувати в соцмережах і погрожувати їй.

Ще одного обвинуваченого у справі прокремлівських тролів - називає себе "представником Донецького сепаратистського руху" Йохан Бекман - засуджено до одного року умовно.

Суд зобов'язав Яніцкіна, Бекмана і ще одну людину виплатити постраждалим компенсацію в розмірі 136 тисяч євро.

Напередодні Twitter розкрив майже 4 тисячі акаунтів, пов'язаних з російською "фабрикою тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram