ГоловнаСвіт

Екс-консулу Польщі в Монако загрожує довічне за вбивство тещі

За даними поліції, контракт на вбивство коштував 140 тис. євро.

Екс-консулу Польщі в Монако загрожує довічне за вбивство тещі
Фото: 24СМИ

Зять найбагатшої жінки Монако Елен Пастор, застреленої в Ніцці чотири роки тому, зізнався у тому, що замовив її вбивство.

Громадянин Польщі Войцех Яновський протягом декількох років наполегливо заперечував свою причетність до вбивства 77-річної тещі. Він є серед дев'яти обвинувачених у цій справі, яку розглядає французький суд.

Своє сенсаційне визнання він зробив за день до винесення вердикту, передає ВВС.

Скоєне серед білого дня зухвале вбивство мільярдерки, спадкоємної власниці численних об'єктів дорогої нерухомості Елен Пастор і її водія в 2014 році приголомшило князівство Монако, де вона входила у вищі кола суспільства і дружила з членами королівської сім'ї.

Яновський спочатку визнав свою причетність до вбивства, але потім відкликав свої свідчення.

Його адвокат Ерік Дюпон-Моретті заявив суду французької провінції Екс-ан-Прованс у вівторок, що його підзахисний визнав свою провину у вбивстві Елен Пастор.

"Ці слова, які ви хотіли почути від нього, вимовляю я. Він намагався сам вимовити їх, але не зумів", - заявив адвокат, стоячи поруч з ридаючим Яновським.

У момент вбивства Войцех Яновський був почесним консулом Польщі в Монако. За твердженням його адвоката, мотивом вбивства була спроба встати на захист його цивільної дружини і дочки Елен Пастор Сільвії, у якої були досить погані стосунки з матір'ю.

У суді Яновський також стверджував, що не замовляв двом кілерам вбити водія Пастор, проте інший обвинувачений у цій справі заявив зворотне.

За даними слідчих органів, Яновський був близький до банкрутства, а коли його цивільна дружина Сільвія Пастор захворіла в 2012 році на рак, зрозумів, що його чекає фінансовий крах. Елен Пастор призначила синові та дочці щомісячне утримання в розмірі 500 тис. євро, але в разі смерті її дочки виплати припинилися б.

За даними поліції, контракт на вбивство коштував 140 тис. євро.

Очікується, що вирок буде оголошено в середу. Сторона обвинувачення вимагає для Войцеха Яновського довічного ув'язнення.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram