ГоловнаСвіт

Будапешт не припинив видачу другого паспорта українським угорцям

Урочисту церемонію вручення громадянства перенесено із Закарпаття на угорську територію.

Будапешт не припинив видачу другого паспорта українським угорцям
Фото: Youtube

Будапешт не припинив видачу другого паспорта українським угорцям після скандалу в консульстві м. Берегова, а тільки переніс урочисту церемонію його вручення із Закарпаття на угорську територію.

Про це йшлося під час візиту в Закарпатську область делегації з Угорщини, яка зустрілася з представниками угорських організацій України, йдеться в статті «Нові виміри українсько-угорського конфлікту».

«Будапешт доручив тимчасово призупинити торжества під час вручення громадянства на території Закарпатської області - тепер вони будуть проходити на території Угорщини. При органах місцевого самоврядування прикордонного з Україною регіону Саболч-Сатмар-Берег», - йдеться в матеріалі.

Крім того, Будапешт проводить розслідування появи скандального відео з консульства в Береговому. А також угорські органи безпеки посилили перевірку осіб, які подають документи на отримання угорського.

Угорські організації України «Товариство угорської культури Закарпаття» (ТУКЗ) і «Демократичний союз угорців України» (ДСУУ) тим часом повідомили, що через посилення оглядів представників угорської меншини на україно-угорському кордоні на предмет наявності угорського паспорта тепер відновлено роботу служб правової допомоги за участю юристів ТУКЗ, ДССУ й угорських консульств.

Видання зазначає, що раніше така служба існувала 2015 року - тоді юристи допомагали угорцям Закарпаття уникати мобілізації в ЗСУ.

У делегацію входив державний секретар Угорщини з питань національної політики Арпад Янош Потапі, голова відділу Закарпаття при державному секретаріаті Угорщини Каталін Любка, голова кабінету державного секретаря З. Кадар, а також угорські генконсули в Ужгороді Йожеф Бугайло і в Береговому Матяш Силаді.

Нагадаємо, відносини між Україною і Угорщиною загострилися після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти і просять тримати це в таємниці

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram