ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія представить звіт з інформацією про смерть журналіста, - ЗМІ

Джерела CNN повідомили, що журналіст "загинув під час допиту".

Саудівська Аравія представить звіт з інформацією про смерть журналіста, - ЗМІ
Фото: EPA\UPG

Влада Саудівської Аравії готує звіт, в якому йдеться про те, що журналіст Джамаль Хашкаджі загинув під час допиту в консульстві країни в Туреччині. Про це повідомляє CNN із посиланням на двох обізнаних співрозмовників.

Як розповіло одне з джерел, допит проводили без дозволу керівництва Саудівської Аравії, а відповідальних за інцидент буде покарано. За словами іншої людини, звіт усе ще готують, і його зміст може змінитися.

Джамаля - колумніста The Washington Post - востаннє бачили живим 2 жовтня, коли він зайшов у саудівське представництво в Стамбулі. Там він збирався оформити шлюб з громадянкою Туреччини.

Турецькі ЗМІ незабаром повідомили, що журналіста убили. Саудівська Аравія наполягала на тому, що Хашкаджі покинув посольство того ж дня. Його наречена, яка чекала біля посольства, розповіла, що не бачила, як Хашкаджі виходив.

За даними телеканалу CNN, Хашкаджі записав момент власного вбивства на "розумний годинник" Apple Watch. Хашкаджі увімкнув диктофон, вбудований у годинник, у той момент, коли він увійшов до будівлі саудівського консульства в Стамбулі.

Лідери європейських країн, Канади і США закликали Саудівську Аравію оприлюднити інформацію про журналіста.

Король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд розпорядився про проведення розслідування зникнення Хашкаджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram