ГоловнаСвіт

Російський пропагандист Грем Філліпс поглумився над могилою Бандери в Мюнхені

Він спочатку влаштував істерику, а потім почав топтатися по могилі.

Російський пропагандист Грем Філліпс поглумився над могилою Бандери в Мюнхені
Грэм Филлипс
Фото: asn.in.ua

Російський пропагандист Грем Філліпс, відомий своїми брехливими репортажами з окупованого Донбасу, поглумився над могилою Степана Бандери в Мюнхені на цвинтарі Вальдфрідхоф.

Відеозапис процесу він опублікував в Youtube.

Бандеру вбив у Німеччині 59 років тому - 15 жовтня 1959 року - агент КДБ Богдан Сташинський. У річницю смерті на його могилу принесли свічки та квіти, а також повісили прапори України і УПА.

Філліпс спочатку влаштував істерику біля могили, кидався на людей з криками про фашистів, обзивав чоловіків, але вони мовчки пішли, не вступаючи з ним у діалог. Потім він почав копати ногами свічки і українські прапори і топтатися по могилі.

Нагадаємо, в Україні Філліпс відомий тим, що підтримував бойовиків на Донбасі і висвітлював події для російських пропагандистських телеканалів. Після появи на сході України в 2014-2015 роках на боці проросійських терористів його депортували в липні 2014 року з України, а в березні 2016-го - з Латвії, після чого він облаштувався в окупованому Криму.

У вересні 2016 року посол України закликала Великобританію зайнятися Філліпсом. Однак британський посол порадила Україні самій розбиратися з пропагандистом. У січні минулого року Філліпса вигнали і з парламенту Британії.

У серпні Філліпс влаштував дебош у редакції німецького видання, яке опублікувало розслідування з приводу МН-17.

У 2017 році Філліпс звернувся із запитом про інтерв'ю до українського посла Наталі Галібаренко. Посольство України в Британії відповіло, що може організувати йому "інтерв'ю" в приміщенні Служби безпеки України в Києві. Філліпс вважав це погрозою.

У серпні 2018 року Філліпса затримала британська поліція в приміщенні посольства Грузії в Лондоні. Він увірвався на виставку про серпневу війну 2008 року в Південній Осетії і почав викрикувати антигрузинські й антинатівські гасла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram