ГоловнаСвіт

У РФ викрали і побили співробітника Amnesty International

Викрадачі представилися "співробітниками органів безпеки".

У РФ викрали і побили співробітника Amnesty International

Співробітника правозахисної організації Amnesty International Олега Козловського, скерованого до столиці Інгушетії Магас для моніторингу масових протестів, викрали і побили невідомі, які назвалися співробітниками органів безпеки.

Про це повідомляють на сайті організації.

Козловський прибув у Магас 5 жовтня для моніторингу мирних протестів, що почалися після підписання 26 вересня між лідерами Інгушетії і Чечні угоди про визначення адміністративного кордону між двома регіонами.

Увечері наступного дня невідомий, який назвався представником організаторів протесту, заманив Козловського до свого автомобіля під приводом організації зустрічі з мітингувальниками. Замість цього його відвезли за межі міста, де роздягли, почали бити і погрожували розстріляти.

Правозахисник розповів, що його били, а також влаштували дві інсценовані страти - змушували лягти обличчям на землю, приставляли до потилиці пістолет і говорили, що зараз його вб'ють. Викрадачі також фотографували Козловського оголеним, погрожуючи зробити знімки публічними, якщо він розповість про пригоду.

"Вони приставили пістолет до моєї голови і сказали, що збираються мене вбити. Чоловіки назвалися співробітниками місцевого Центру боротьби з екстремізмом. Вони зажадали від мене імена моїх контактів в Інгушетії і пригрозили вбити мою дружину і дітей, якщо я повідомлю про те, що сталося", - розповів Козловський.

Перш ніж його відпустити, один із невідомих сказав: "Ніколи не повертайся і не пиши про Інгушетію".

"Цей насильницький інцидент викликає шок і тривогу. Але влада повинна розуміти, що нас не зможуть залякати люди, які ховаються за масками. Ми подали заяву про злочин у російські компетентні органи", - заявила Марі Стразерс, директор Amnesty International по Східній Європі та Центральній Азії.

"Олега викрали на очах у співробітників готелю і в полі зору камер відеоспостереження в місті, яке через протести було просто переповнене поліцейськими. Ті, хто несе відповідальність за цю боязку атаку, повинні бути негайно знайдені і віддані під суд", - додала вона.

Нагадаємо, в січні в Інгушетії невідомі спалили офіс правозахисної організації "Меморіал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram