ГоловнаСвіт

Британська авіакомпанія анонсувала запуск спеціального ЛГБТ-рейсу

Рейс приурочено до 50-річчя бунтів під назвою Стоунволл, що стали початком боротьби представників сексменшин за свої права.

Британська авіакомпанія анонсувала запуск спеціального ЛГБТ-рейсу
Фото: EPA/UPG

Британська авіакомпанія Virgin Atlantic анонсувала спеціальний рейс Pride Flight, екіпаж якого складатиметься з представників ЛГБТ-руху, зокрема пілотів і стюардів.

Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій" з посиланням на The Guardian.

Очікується, що рейс з лондонського аеропорту Хітроу в нью-йоркський Ньюарк відправиться 28 червня 2019 року, де з 12 травня по 30 червня буде проводитися WorldPride - одна з найважливіших подій у світі ЛГБТ-спільноти. Рейс буде приурочено до 50-річчя серії бунтів під назвою Стоунволл, які стали початком боротьби представників сексуальних меншин за свої права.

"Ми не з тих компаній, які можуть відзначити таку подію наполовину: ми збираємося організувати все по максимуму", - заявив виконавчий віце-президент Virgin Atlantiс Марк Андерсон, анонсувавши масштабну розважальну програму на час усього польоту.

Так, за його словами, на борту літака виступатимуть актор Тітусс Берджесс, діджей, представники Драг-Квін спільноти та художники. В організації рейсу також беруть участь некомерційні туристичні організації NYC & Company і Alliance for Downtown New York.

Квитки на цей переліт коштують від 380 до 699 євро. Частину коштів компанія передасть британському журналу Attitude.

Нагадаємо, у вересні в Індії скасували кримінальне покарання за гомосексуалізм. Заборона одностатевих зв'язків проіснувала в країні 157 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram