ГоловнаСвіт

Трамп: я дав Україні зброю, а Обама - подушки і ковдри

Президент США стверджує, що поводиться доволі жорстко з Путіним.

Трамп: я дав Україні зброю, а Обама - подушки і ковдри
Фото: cbsnews.com

Президент США Дональд Трамп вважає, що він допомагає Україні більше, ніж попередній голова держави Барак Обама, і веде доволі жорстку політику з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він заявив в інтерв'ю CBS News.

Ведуча зазначила, що Трамп не критикує Путіна публічно. У відповідь Трамп сказав, що в нього була "дуже складна і дуже хороша" зустріч з Путіним у Гельсінкі, і він на ній "проявив твердість".

Трамп також заявив, що під час його правління США надали Україні зброю, в тому числі - протитанкову, а адміністрація 44-го американського президента Барака Обами відправляла в Україну лише гуманітарну допомогу.

"Я той, хто дав Україні наступальне озброєння і протитанкові системи. Обама цього не зробив. Знаєте, що він відправляв? Він відправляв подушки і ковдри", - сказав Трамп.

Президент США додав, що "саме Обама віддав частину України", яка зараз перебуває під контролем РФ.

Нагадаємо, раніше Трамп говорив, що вважає анексію Криму Росією результатом неправильної політики Обами.

16 липня в Гельсінкі Трамп і Путін поговорили тет-а-тет, а потім провели спільну прес-конференцію. Трамп назвав зустріч "хорошим початком".

Після закінчення переговорів Путін запропонував США тиснути на Київ для виконання Мінських домовленостей і назвав війну з Україною "внутрішньою кризою". Він також заявив, що позиції США і Росії в питанні Криму не збігаються, але "для Російської Федерації це питання закрите".

За стиль спілкування з Путіним Трамп зазнав різкої критики. Голлівудський актор і екс-губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеґґер заявив, що на зустрічі з Путіним президент США виглядав невпевненим і здавалося, що він от-от "попросить у президента РФ автограф".

Сенатор США Джон Маккейн, який раніше закликав Трампа "бути з Путіним жорсткішим", назвав зустріч "трагічною помилкою" і новим падінням для США. А екс-голова ЦРУ Джон Бреннан звинуватив Трампа в зраді. "Мало того, що коментарі Трампа імбецильні, він повністю в кишені Путіна", - заявив тоді Бреннан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram