ГоловнаСвіт

Трамп не виключив можливості відставки глави Пентагону

"У якийсь момент усі йдуть. Це Вашингтон".

Трамп не виключив можливості відставки глави Пентагону
Джеймс Мэттис
Фото: dt.ua

Президент США Дональд Трамп заявив, що міністр оборони Джеймс Меттіс може піти у відставку. За словами Трампа, він уважає відставного генерала Меттіса "у деякому роді демократом".

Таку заяву президент США зробив у програмі "60 хвилин" на каналі CBS.

"У мене з ним дуже гарні стосунки. Два дні тому ми обідали разом. Можливо, що так [він звільниться]. Я думаю, що він до певної міри демократ, якщо хочете знати правду. Але генерал Меттіс - хороший хлопець. Ми добре ладнаємо. Він може піти. Я маю на увазі, в якийсь момент усі йдуть. Усі. Люди йдуть. Це Вашингтон", - сказав Трамп.

Генерал Меттіс очолив Пентагон у січні 2017 року.

Він понад 40 років прослужив у морській піхоті, потім став керівником американського Центрального командування. Після звільнення зі збройних сил працював консультантом і в дослідному Центрі Гувера в Стенфорді.

Нагадаємо, що минулого тижня у відставку несподіваного для більшості спостерігачів подала постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі.

За підрахунками Axios, вона стала вже 28-м високопоставленим представником адміністрації Трампа, що покинув свою посаду. Трамп при цьому не пробув президентом ще й двох років.

У липні 2018 року залишив посаду директор Агентства з охорони навколишнього середовища США Скотт Прюїтт, у квітні - радник Дональда Трампа з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт, прес-секретар Ради національної безпеки Майкл Ентон і головний економічний радник Гері Кон.

У березні з різних причин пішли міністр у справах ветеранів Девід Шулкін, радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер, державний секретар Рекс Тіллерсон.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram