ГоловнаСвіт

Папу Римського Павла VI канонізували

Також сьогодні Ватикан прилучив до лику святих ще шістьох блаженних.

Папу Римського Павла VI канонізували
Фото: EPA\UPG

Папу Римського Павла VI, який обіймав Святий престол з 1963 по 1978 рік, канонізували. Про це пише Vatican News.

"В неділю, 14 жовтня 2018 року, Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Святу Месу, під час якої прилучив до лику святих сімох блаженних Католицької церкви", - йдеться в повідомленні.

Серед канонізованих - Папа Римський Павло VI, який помер 1978 року, архієпископ Сан-Сальвадора Оскар Арнульфо Ромеро Ґальдамес, якого застрелили під час Святої Меси в 1980 році, а також італійські священики Франческо Спінеллі та Вінченцо Романо, сестри Марія Катерина Каспер, а також святий Нунція Сулпріціо.

Папа Павло VI запам'ятався тим, що в 1968 році, у розпал сексуальної революції, затвердив енцикліку Humane Vitae (Про людське життя), яка забороняла використання протизаплідних засобів. Павло VI вперше відвідав всі п'ять континентів і до Іоанна Павла II проводив найширшу зовнішню політику Ватикану, через що отримав прізвисько «Папа-пілігрим».

У 2014 році Католицька церква визнала Папу Павла VI блаженним після підтвердження вчиненого ним дива. Цього року комісія Ватикану визнала за ним знов друге диво, що дозволяє його канонізувати.

Ватиканські теологи вивчили і визнали дивом народження в 2014 році дівчинки Аманди, яку мати змогла виносити попри розрив плаценти. Конгрегація у справах канонізації святих визнала, що це стало можливим, тому що жінка молилася Джованні Баттісте Монтіні, який взяв після обрання на папський престол 1963 року ім'я Павло VI.

Нагадаємо, за час свого керівництва Папа Франциск вже канонізував двох пап: Іоанна XXIII і Іоанна Павла II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram