ГоловнаСвіт

Проти естонських турфірм порушили кримінальну справу за поїздки в окупований Крим

Прокуратура країни провела в їх офісах обшуки.

Проти естонських турфірм порушили кримінальну справу за поїздки в окупований Крим
Фото: 112.ua

Державна прокуратура Естонії порушила кримінальну справу стосовно кількох естонських турфірм, яких підозрюють в організації туристичних поїздок на окуповану Росією територію України. Про це пише Європравда з посиланням на місцевий ЗМІ.

"Державна прокуратура підтверджує, що у вівторок в п'яти офісах турфірм були проведені обшуки у зв'язку з підозрою, що фірми могли організувати туристичні поїздки в окуповані Росією Крим і Севастополь, куди, згідно з рішенням Європейського союзу про санкції, заборонено організовувати турпоїздки і надавати там туристичні послуги", - повідомив прес-секретар прокуратури Каарель Каллас.

Санкції на надання туристичних послуг на анексованих РФ територіях України ЄС ввів у 2014 році.

"Цей захід введено спільно всіма країнами ЄС і спрямований на те, щоб дати чіткий сигнал, що жодна країна ЄС не визнає незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією", - наголосив Каллас.

За його словами, початкові підозри у зв'язку з цим висунуто п'ятьом особам, які були допитані і потім відпущені на свободу. Прокуратура не клопоче про взяття когось з них під варту, додав Каллас.

Як стверджують естонські ЗМІ, турфірми країни роками продавали путівки у Крим, ігноруючи європейський закон і ставлячи своїх клієнтів під ризик.

Нагадаємо, раніше анексований Росією Крим додали до російського туристичного проекту "Імператорський маршрут", який проходить місцями пам'яті династії Романових. У листопаді 2017 року президент Росії Володимир Путін взяв участь у відкритті пам'ятника російському царю Олександру III на території Лівадійського палацу в Ялті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram