ГоловнаСвіт

Турецька влада заявила про наявність записів вбивства журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії

Матеріали свідчать, що його катували, а після вбивства тіло розчленували.

Турецька влада заявила про наявність записів вбивства журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії
Фото: EPA/UPG

Турецька влада заявила, що має у своєму розпорядженні відео- та аудіозаписи вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії.

Про це повідомила американська газета The Washington Post з посиланням на високопоставлені джерела. Інформацію також підтверджує BBC.

Хашоггі, відомий критик Саудівської влади і постійний автор Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов до будівлі консульства у Стамбулі.

Саудівська Аравія заперечує звинувачення і стверджує, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід (на відміну від моменту, коли він заходив у будинок) просто не потрапив на камери відеоспостереження.

Однак, судячи з останніх даних, коли Хашоггі увійшов до будівлі консульства, на нього напали і вбили.

Одне з джерел, яке цитує Washington Post, повідомило, що на записі чутно, як Хашоггі б'ють кілька чоловіків. Також, судячи із записів, журналіста вбили і розчленували.

"Чути, як його допитують, катують, а потім вбивають", - цитує газета одного зі співрозмовників.

За повідомленнями турецьких ЗМІ, до зникнення Хашоггі можуть бути причетні 15 осіб. За даними BBC, одним з них був Махер Мутреб, полковник Саудівської розвідки, який постійно перебуває у Лондоні. Також серед саудівців, які прибули до Туреччини за кілька годин до зникнення Хашоггі і виїхали з країни відразу після, був патологоанатом.

Зникнення Хашоггі загрожує репутації саудівського наслідного принца Мохамеда бін-Салмана і відносинам його країни із зовнішнім світом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram