ГоловнаСвіт

У Москві заявили, що знищили 5,5 тонни санкційних сирів і ковбаси

"М'ясна продукція була спалена, а молочна - знищена механічним способом".

У Москві заявили, що знищили 5,5 тонни санкційних сирів і ковбаси

Россільгоспнагляд відзвітував про утилізацію 5,5 тонни ковбаси, сирів і м'яса, виявлених під час перевірки на складі в Москві.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Зазначають, що на складі було знайдено 72 сорти сиру з Великобританії, Данії, Німеччини, Італії, Іспанії, Франції та Нідерландів загальною вагою 3,9 тонни, 30 сортів ковбаси з Іспанії та Італії загальною вагою близько 1,5 тонни, а також 12 кг охолодженої яловичини зі США.

"У п'ятницю вся ця продукція була знищена на спеціальному полігоні відходів у Московській області. М'ясна продукція була спалена, молочна - знищена механічним способом", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Россільгоспнагляду, від початку продовольчого ембарго 6 серпня 2015 року було знищено понад 26 тис. тонн забороненої продукції. Виявлена на складі в Москві партія виявилася однією з найбільших за цей час.

Нагадаємо, 6 серпня 2014 року президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Згідно з указом, ввезення окремих видів сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії через анексію Криму, буде заборонено або обмежено терміном на один рік.

З серпня 2015 року, згідно з указом, на прикордонних територіях почали знищувати заборонену до постачання їжу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram