ГоловнаСвіт

Американець планував підірвати бомбу в Вашингтоні, щоб привернути увагу до ідеї виборів за жеребом

Теракт мав відбутися в день виборів до Конгресу.

Американець планував підірвати бомбу в Вашингтоні, щоб привернути увагу до ідеї виборів за жеребом
Фото: CBS

У США затримали місцевого жителя, якого підозрюють у намірі підірвати 90-кілограмову бомбу в день проміжних виборів до Конгресу.

Про це пише "Радіо Свобода".

Федеральний прокурор Південного округу штату Нью-Йорк висунув звинувачення 56-річному жителю міста Оранжтаун Полу Розенфорду в підготовці теракту. За версією слідства, Розенфорд планував підірвати бомбу в центрі Вашингтона, щоб привернути увагу до своїх політичних ідей.

У серпні ФБР відстежило листування Розенфорда, в якому він розповідав свій план. Після затримання він зізнався, що купив в інтернеті димний порох і перевіз його в свій будинок в Оранжтауні, щоб виготовити вибуховий пристрій. У підвалі його будинку було знайдено 91-кілограмову бомба в коробці, яка містила близько трьох з половиною кілограмів димного пороху. Американець планував підірватися разом з бомбою на Національній алеї Вашингтона.

Так він планував привернути увагу до ідеї виборів політиків за жеребом, яку він підтримує. Такі вибори застосовувалися, зокрема, в стародавній Греції, а Національна алея у Вашингтоні забудована будівлями в  неокласичному стилі, що нагадує античну архітектуру. Розенфорду загрожує тюремне ув'язнення на термін до 20 років.

Проміжні вибори в Конгрес відбудуться в США 6 листопада. На них переобиратимуть усіх 435 членів нижньої Палати представників США з правом голосу і 35 зі 100 сенаторів. У цей день у 36 штатах США пройдуть також  вибори губернатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram