ГоловнаСвіт

У Німеччині затримано підозрюваного в убивстві болгарської журналістки

Докази вказують на спонтанний напад з метою зґвалтування.

У Німеччині затримано підозрюваного в убивстві болгарської журналістки
Фото: EPA/UPG

У Німеччині затримано підозрюваного в причетності до вбивства болгарської журналістки Вікторії Маринової.

Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на міністра внутрішніх справ Болгарії Младена Маринова.

За даними слідства, затриманий напередодні 21-річний Северин Красимиров приїхав у Німеччину з болгарського міста Рус, де раніше знайшли тіло журналістки. "Ми маємо достатню кількість доказів, що свідчать про зв'язок цієї людини з місцем злочину і жертвою", - зазначив Маринов на прес-конференції в столиці Болгарії Софії.

За інформацією болгарської газети "168 годин", підозрюваний раніше потрапляв у поле зору правоохоронних органів, але не був знайомий з журналісткою і ще 7 жовтня втік у ФРН, де проживає його мати.

Генпрокурор Болгарії Сотир Зазаров додав, що наразі слідство не бачить зв'язку вбивства Маринової з її професійною діяльністю.

"Виявлені нами докази вказують на спонтанний напад з метою зґвалтування", - пояснив генпрокурор, зазначивши, що слідство продовжує розглядати всі версії.

Раніше в Болгарії за підозрою в убивстві затримали громадянина Румунії, але його відпустили, бо слідство не мало достатніх доказів його провини.

Нагадаємо, тіло 30-річної журналістки знайшли 6 жовтня в парку Руса, де вона здійснювала пробіжку. Смерть була спричинена неодноразовими ударами по голові і задушенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram