ГоловнаСвіт

Туреччина перекрила шахрайські схеми нелегального заходження суден у порти окупованого Криму - посол

Прийнято відповідне рішення Палати судноплавства.

Туреччина перекрила шахрайські схеми нелегального заходження суден у порти окупованого Криму - посол
Корабль УДП "Георгий Агафонов"

Туреччина фактично припинила шахрайські схеми нелегального проходження суден між турецькими портами і портами окупованого Росією Криму.

«Ви помітили, що припинено заходження не тільки турецьких суден у Крим, а й також шахрайські схеми суден, коли заходили з портів окупованого Криму в порти Туреччини під прапорами третіх країн? Туреччина раніше заборонила це своїм суднам, а тепер остаточно вирішила цю проблему», - сказав посол.

Він пояснив, що раніше деякі судновласники, незважаючи на офіційну заборону турецької влади відвідувати порти окупованого Росією Криму, свідомо обманювали морську адміністрацію: вимикали оповіщення про місцезнаходження суден, подавали команду «SOS». аби порт прийняв їх, здійснювали махінації з документацією про відвідування попереднього порту та інше.

«Тепер же судна обов'язково повинні відповідати на питання морської адміністрації: «Чи перебували ви в портах Криму?» Відповідне рішення Палати судноплавства Туреччини №635/2017 про введення такої процедури з'явилося після зустрічі президентів двох країн Петра Порошенка і Реджепа Ердогана», - додав Сибіга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram