ГоловнаСвіт

У Стамбулі почалося засідання Синоду Вселенського патріархату

Головні рішення буде оприлюднено в письмовому вигляді.

У Стамбулі почалося засідання Синоду Вселенського патріархату
Фото: pappaspost.com

У Стамбулі почалося засідання Синоду Вселенського патріархату.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Для висвітлення подій у Стамбул прибули журналісти провідних українських та іноземних ЗМІ. На цей момент порядок денний і розгляд українського питання не оприлюднені.

"Ми не порушуємо усталені традиції, тому офіційно не повідомляємо порядку денного Синоду. Головні рішення буде оприлюднено в письмовому вигляді. У нас немає традиції проведення прес-конференцій після прийняття рішень", - повідомили в прес-службі Вселенського патріархату.

Засідання Синоду проходитимуть упродовж трьох днів - з 9-10 години до 19-20 з півторагодинною перервою.

Наступний Синод відбудеться 9-11 листопада.

Нагадаємо, Верховна Рада 19 квітня підтримала звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Україні автокефалії. Цю ідею також підтримали керівництво Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Синод Вселенського патріархату в Константинополі вже почав процедуру, необхідну для надання автокефалії новій українській церкві. В рамках підготовки Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського зі США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади. Вони перебували в Києві до 5 жовтня.

Очікують, що 9-11 жовтня Синод розгляне звіт екзархів і прийме рішення про надання Томосу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram