ГоловнаСвіт

Рівень довіри до Путіна в Росії впав до 39 відсотків

Антирейтинг довіри росіян очолив Дмитро Медведєв.

Рівень довіри до Путіна в Росії впав до 39 відсотків
Фото: kremlin.ru

Число росіян, які довіряють президенту країни Володимиру Путіну,становить 39 відсотків. Про це свідчать оприлюднені 8 жовтня результати опитування, проведеного в кінці вересня соціологічною службою «Левада-Центр».

Це вдвічі менше, ніж в 2014 році, коли після анексії українського Криму рівень довіри Путіну виріс до понад 80 відсотків.

Рівень довіри Путіну падав протягом останніх 12 місяців - зараз він на 9% нижче, ніж в червні 2018 року і на 20% - ніж у листопаді минулого року.

Рівень довіри росіян знижується і щодо прем'єра Дмитра Медведєва і інших членів уряду. Так, Медведєву і голові МЗС Сергію Лаврову довіряють лише по 10 відсотків росіян. Міністру оборони Сергію Шойгу довіряють 15 відсотків. Друге місце він ділить з лідером ЛДПР Володимиром Жириновським.

Прем'єр-міністр також очолив антирейтинг довіри росіян. Медведєву не довіряє 31 відсоток опитаних жителів Росії, два роки тому цей показник становив 19 відсотків.

За даними російського фонду «Громадська думка» (ФОМ), рейтинг партії влади «Єдина Росія» упав до мінімуму з 2007 року. Згідно з опитуванням ФОМ, рейтинг президента Росії Володимира Путіна впав до 45%.

На думку політологів, різкий негативний вплив на ставлення росіян до всіх інститутів влади зробила пенсійна реформа.

3 жовтня Путін підписав пакет законів про пенсійну реформу. У сусідній Росії пенсійний вік чоловіків поетапно зросте до 65 років, а для жінок - до 60 років. Для дострокового виходу на пенсію чоловікам потрібно буде накопичити 42 роки пенсійного стажу, жінкам - 37 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram