ГоловнаСвіт

Російський бізнесмен Дерипаска втратив два особняки у США

Вашингтон заморозив активи бізнесмена.

Російський бізнесмен Дерипаска втратив два особняки у США
Олег Дерипаска
Фото: EPA/UPG

Влада США в рамках чинних санкцій заморозила американські активи російського бізнесмена Олега Дерипаски, зокрема належні йому будинки у Вашингтоні і Нью-Йорку. Про це сьогодні написала газета The New York Post із посиланням на представників Мінфіну США.

"Вашингтон заморозив активи Дерипаски в США, зокрема великі особняки на Манхеттені і у Вашингтоні. За інформацією представників Мінфіну, федеральна влада також веде з ним переговори про те, щоб він відмовився від деяких своїх операцій, які проводять з Європи, щоб ці операції не опинилися під санкціями", - пише видання.

The New York Post зазначає, що будинок в одному з престижних районів Нью-Йорка Дерипаска купив у 2008 році за $42,5 млн. Даних про вашингтонський особняк газета не наводить.

Нагадаємо, Дерипаска входить у число російських бізнесменів, проти яких Мінфін США ввів санкції у квітні 2018 року. У рамках обмежувальних заходів "усі активи цих фізичних осіб і компаній, які перебувають у юрисдикції США, а також будь-яких інших юридичних осіб, які проводять операції з компаніями, які потрапили під дію санкцій, заморожено, і громадянам США заборонено укладати з ними угоди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram