ГоловнаСвіт

На виборах у Боснії і Герцеговині лідирує проросійський кандидат

Мілорад Додік повідомив про отримання 56% голосів виборців.

На виборах у Боснії і Герцеговині лідирує проросійський кандидат
Фото: TravelAsk

Проросійський кандидат у президію Боснії та Герцеговини від сербів Мілорад Додік повідомив, що набирає 56% голосів, а його найближчий суперник Младен Іванич - 44%. Про це пише "Німецька хвиля".

Президент Республіки Сербської Мілорад Додік увечері в неділю, 7 жовтня, оголосив про свою перемогу на виборах до президії Боснії і Герцеговини. За його словами, за підсумками обробки 85% бюлетенів він набирає 56%. Додік також подякував усім, хто за нього голосував.

Виборча комісія підтвердила, за попередніми результатами, лідерство Додіка.

Від хорватів зараз лідирує Желько Комшич з Демократичного фронту, а від боснійців - Шефіка Джаферович з Партії демократичних дій, оголосив голова Центральної виборчої комісії Бранко Петрич. Політики вже заявили про свою перемогу, остаточні офіційні підсумки виборів будуть відомі пізніше.

Мілорад Додік виступає за відокремлення його регіону від Боснії і з цією метою планує провести референдум. Проведення референдуму та відокремлення регіону підтримує президент Росії Володимир Путін.

Нагадаємо, на загальних виборах у Боснії і Герцеговині громадяни обирали членів президії і парламентської асамблеї країни, а також кандидатів у численні державні інститути. До складу президії входить один серб, один хорват і один боснієць-мусульманин. Голова президії змінюється що вісім місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram