ГоловнаСвіт

У Страсбурзі відкривається осіння сесія ПАРЄ

Одне з головних питань сесії - повноваження і голоси національних делегацій, зокрема Росії.

У Страсбурзі відкривається осіння сесія ПАРЄ
Фото: kapital.com

Сьогодні в Страсбурзі відкривається осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Нині ж ПАРЄ оголосить переможця Премії з прав людини імені Вацлава Гавела, пише "Укрінформ".

У порядку денному засідання - повноваження національних делегацій, їхні права на голосування й інші регламентні питання. Депутати також проведуть дебати про закордонне фінансування ісламу в Європі і радикалізацію серед мігрантів і діаспори.

Асамблея обговорить проблему доступу моніторингових місій Ради Європи та ООН на території тимчасово окупованих територій ("сірих зон").

Пізніше цього тижня ПАРЄ обговорить доповідь про катастрофу літака Ту-154, який перевозив польську урядову делегацію під Смоленськом 2010 року, і питання ядерної безпеки в Європі.

Обговорення найбільш резонансного питання - перегляду повноважень і прав на голосування національних делегацій - заплановано на вівторок, 9 жовтня. Доповідачем із цієї проблеми виступить депутат з Бельгії Петра Де Саттер.

Нагадаємо, Росія втратила право голосу в ПАРЄ після початку агресії в Україні. Коментуючи зазначене питання, віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України народний депутат Володимир Ар'єв зауважив, що "Рада Європи нарешті повинна зробити вибір, що важливіше: цінності чи гроші", оскільки Росія весь цей час не сплачує членських внесків організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram