ГоловнаСвіт

Біля берегів Латвії зафіксували російський військовий корабель

Корабель перебував на відстані 14 морських миль від держкордону.

Біля берегів Латвії зафіксували російський військовий корабель
Фото: warfiles.ru

Неподалік від берегів Латвії, у особливій економічній зоні країни, було виявлено військовий корабель Росії. Про це повідомляє прес-служба Національних збройних сил Латвії в Twitter.

Інцидент стався вчора, у суботу 6 жовтня.

"6 жовтня у особливій економічній зоні Латвії на відстані 14 морських миль від державного кордону було зафіксовано російський військовий корабель класу "Охоронний", - повідомляють військові.

Зазначимо, це не перший такий випадок. У вересні минулого року в особливій економічній зоні Латвії помітили три російських військових кораблі - "Андромеда", "Килектор 1" та "Бира". У квітні 2017 року біля берегів Латвії зафіксували російський підводний човен на відстані 15,4 морських миль від державного кордону. За кілька днів до цього Збройні сили Латвії виявили біля своїх берегів російські субмарини і корабель підтримки субмарин.

Військові кораблі і літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням відносин між Заходом і РФ дедалі частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії. Водночас повітряний і морський простір держав вони не порушують, проте у випадку літаків мова йде про загрозу для цивільної авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram