ГоловнаСвіт

У Туреччині підозрюють вбивство журналіста на території консульства Саудівської Аравії

Журналіст відомий своїми критичними публікаціями стосовно влади Саудівської Аравії.

У Туреччині підозрюють вбивство журналіста на території консульства Саудівської Аравії
Фото: EPA\UPG

У консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі зник відомий саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, турецькі правоохоронці підозрюють, що чоловіка вбили на території дипломатичного представництва. Про це повідомляє прес-служба The New York Times з посиланням на п'ять джерел, близьких до слідства.

"59-річний Хашкаджі, який співпрацює з газетою The Washington Post, 2 жовтня прибув зі своєю нареченою у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи", - йдеться у статті.

Його наречену не пустили в будівлю і через п'ять годин очікування повідомили, що чоловік вже пішов з консульства. Жінка заявила, що не довіряє цій інформації і не знає, де наразі перебуває журналіст.

За інформацією анонімних джерел The Washington Post, слідчі підозрюють, що в Туреччину із Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста у консульстві на початку тижня. Зазначається, що ця група людей того самого дня покинула Туреччину.

Офіційного підтвердження цієї інформації на цю мить немає.

Своєю чергою, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд заявив, що готовий дати дозвіл на обшук консульства в Стамбулі, щоб довести, що Хашкаджі там немає.

Також повідомляється, що біля консульства Саудівської Аравії 5 жовтня пройшов мітинг з вимогою відпустити журналіста на свободу. Головний консул заперечує можливість викрадення журналіста і заявив, що саудівські дипломати допомагають розслідуванню.

Джамаль Хашкаджі працював головним редактором саудівської газети Al-Watan, а також очолював заснований в Бахрейні телеканал Al-Arab. Журналіст відомий своїми критичними публікаціями стосовно влади Саудівської Аравії, в 2017 році він переїхав до США. Журналіст пише тексти для газети The Washington Post про ситуацію в Саудівській Аравії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram