ГоловнаСвіт

На адресу військової частини ГРУ, пов'язаної з хакерами, зареєстровано машини 305 співробітників

Висланий з Нідерландів Олексій Моренець - серед них.

На адресу військової частини ГРУ, пов'язаної з хакерами, зареєстровано машини 305 співробітників
Фото: theins.ru

Автомобіль висланого з Нідерландів громадянина Росії Олексія Моренця, підозрюваного європейськими спецслужбами в організації хакерських атак, зареєстровано на адресу частини російської військової розвідки, раніше відомої як ГРУ. Про це пише The Insider.

На цю саму адресу зареєстровано автомобілі ще 305 осіб, вказаних у базі ДІБДР з усіма паспортними даними та мобільними телефонами, багато хто - із зазначенням військової частини №26165 як місця роботи.

Ще один виявлений західними спецслужбами російський хакер, Олексій Мінін, вказав як свою адресу вулицю Народного Ополчення, 50. За цією адресою розташована військова академія Міністерства оборони Росії.

"По суті. це означає, що будь-яка людина з доступом до бази ДІБДР (а це одна з найдоступніших баз даних у Росії) може отримати імена, паспортні дані та мобільні телефони декількох сотень співробітників ГРУ. Причому не простих співробітників, а службовців саме тієї самої військової частини, яку звинувачували в найскандальніших хакерських атаках останніх років", - наголошено в повідомленні.

Раніше 4 жовтня Нідерланди розповіли про чотирьох висланих у квітні співробітників ГРУ. За версією голландської влади, хакери Євген Серебряков і Олексій Моренець, а також оперативники Олег Сотников і Олексій Мінін планували атакувати Організацію із заборони хімічної зброї. Євген Серебряков, імовірно, брав участь у кібератаці на поліцію і прокуратуру в Малайзії. Пізніше Мін'юст США висунув звинувачення сімом працівникам ГРУ - чотирьом з доповіді Нідерландів і ще трьом, які брали участь у втручанні у вибори президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram