ГоловнаСвіт

США звинуватили Китай у втручанні, яке набагато перевершує дії Росії

«Китай хоче, щоб у США був інший президент».

США звинуватили Китай у втручанні, яке набагато перевершує дії Росії
Фото: пресс-служба президента

Віце-президент США Майк Пенс звинуватив Китай в проведенні кампанії з розширення свого впливу в США і заявив, що російське втручання було незрівнянно скромніше в порівнянні з діями Китаю.

«Як повідомив мені недавно кар'єрний високопоставлений співробітник нашої національної розвідки, дії Росії тьмяніють у порівнянні з тим, що робить Китай по всій країні», - заявив Пенс.

Під час виступу в Інституті Хадсона у Вашингтоні в четвер Пенс наголосив: «Китай хоче, щоб в Америці був інший президент», повідомляє Голос Америки.

Пенс також сказав, що китайська влада намагається вплинути на лідерів ділової спільноти, з тим, щоб вони засудили торгові заходи США, «використовуючи в якості важеля впливу їх бажання продовжувати роботу в Китаї».

«Наприклад, недавно вони пригрозили відмовою в ліцензії великої американської корпорації, якщо вона не виступить проти політики нашої адміністрації», - сказав Пенс.

Назва корпорації у витягах з виступу не згадувалася.

Раніше президент США Дональд Трамп звинуватив Китай в прагненні втрутитися в хід проміжних виборів до Конгресу, намічених на 6 листопада.

Нагадаємо, що питання про переобрання Трампа на новий термін буде вирішуватися в 2020 році, проте листопадове голосування визначить, чи буде Республіканська партія як і раніше контролювати Палату представників і Сенат.

Деякі опитування громадської думки вказують на можливість значного успіху, якого можуть досягти на листопадових виборах демократи.

Під час десятихвилинного виступу в Раді Безпеки Трамп жодного разу не згадав про твердження щодо російського втручання у вибори-2016, в результаті яких він прийшов до влади.

Розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в США триває з серпня 2016 року. Спецпрокурор Роберт Мюллер з'ясовує, чи мала місце змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram