ГоловнаСвіт

Канада приєдналася до викриттів кібератак з боку Росії

МЗС заявило про причетність РФ до атаки на WADA.

Канада приєдналася до викриттів кібератак з боку Росії
Фото: Travelcalendar

Міністерство закордонних справ Канади заявило про причетність Росії до кібератаки на системи Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Відповідну заяву було опубліковано на сайті МЗС Канади.

"Сьогодні Канада приєднується до своїх союзників у виявленні і викритті серії шкідливих кібератак російських військових. Ці акти є частиною діяльності російського уряду, яка виходить далеко за рамки належної поведінки, демонструє нехтування міжнародним правом і підриває заснований на правилах міжнародний порядок. Канада закликає всіх, хто цінує цей порядок, об'єднатися на його захист", - йдеться на заяві.

Відзначається, що російська сторона причетна і до кібератаки на Канадський центр зі спортивної етики (CCES) в 2016 році.

"У 2016 році WADA, незалежне міжнародне агентство зі штаб-квартирою в Канаді, оприлюднило, що хакерська група Fancy Bear / APT28 опублікувала на своєму сайті конфіденційні дані про спортсменів, які вона незаконно отримала від антидопінгової адміністрації та системи управління WADA. Уряд Канади цілковито впевнений, що відповідальність за цей інцидент несе розвідувальний підрозділ російських військових - ГРУ", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC) склав список кібератак, за якими стоїть Кремль. NCSC вважає, що за більшістю з атак стоїть ГРУ.

Раніше заяви, пов'язані з російськими кібератаками, зробили США - вони висунули звинувачення сімом росіянам, а також Нідерланди, які звинуватили РФ в атаці на Організацію із заборони хімічної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram