ГоловнаСвіт

Парламент Молдови затвердив 9 травня Днем Європи

У квітні Додон відмовився підписувати цей закон і повернув його в парламент.

Парламент Молдови затвердив 9 травня Днем Європи
Фото: rtr.md

Парламент Молдови повторно прийняв закон про внесення поправок до Трудового кодексу, згідно з яким 9 травня в республіці поряд з Днем Перемоги святкуватиметься День Європи.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У квітні парламент вніс поправки в Трудовий кодекс, згідно з яким до статті "Офіційні свята" додали пункт "9 травня - День Європи", але президент Ігор Додон тоді відмовився підписувати закон і повернув його в парламент.

"Закон розроблений в результаті необхідності святкування Дня Європи, важливого для республіки Молдова як для країни - члена Ради Європи і як для держави, яка підписала угоду про асоціацію з ЄС. Таким чином, 9 травня щорічно буде відзначатися і День Європи", - йдеться в преамбулі документа.

Згідно із законодавством, після повторного голосування президент зобов'язаний промульгувати закон. Якщо він відмовиться це робити, Конституційний суд за запитом депутатів або уряду може тимчасово усунути президента з посади, щоб указ підписав від його імені голова парламенту або прем'єр-міністр.

Протягом року парламент і уряд чотири рази вдавалися до такої процедури з метою підписання законів або призначення міністрів.

Нагадаємо, в січні Додон заявив, що вступ Молдови до Євросоюзу призведе до її розколу і зникнення. При цьому він підтримав збереження безвізу з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram