ГоловнаСвіт

РосЗМІ почали просувати кампанію за вихід Румунії з Євросоюзу

Рух "Roexit" заснував екс-полковник служби розвідки Даніель Драгомир.

РосЗМІ почали просувати кампанію за вихід Румунії з Євросоюзу

Колишній полковник Служби розвідки Румунії Даніель Драгомир заснував націоналістичний рух під назвою "Румунія 3.0" і заявив про необхідність виходу Румунії з Європейського Союзу.

Про це пише Hotnews.ro.

Драгомир зробив заяву на своїй сторінці в Facebook після слухань у Комітеті з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європейського парламенту (LIBE), на яких перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс критикував реформу правосуддя, проведену Бухарестом, і референдум про визначення поняття шлюбу.

Румуни планують зафіксувати в Конституції "традиційну" сім'ю як шлюб між чоловіком і жінкою. 6-7 жовтня в країні пройде референдум з цього питання.

Своє повідомлення Драгомир проілюстрував логотипом ROEXIT.

Колишній прем'єр-міністр країни Дачіан Чолош, засновник Румунського загального руху (RO+), заявив, що запуск кампанії Roexit є частиною плану, на який провладна коаліція працює вже давно.

Тим часом румунські ЗМІ навели докази того, що активне поширення в мережі заяви Драгомира - це російська пропагандистська кампанія.

Нагадаємо, рішення про вихід Великобританії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за Brexit проголосували 51,9% громадян, які брали участь у референдумі. У березні 2017 року закон про Brexit  прийняв парламент і схвалила королева.

Очікується, що 29 березня 2019 року Великобританія вийде зі складу ЄС. Після цього між Лондоном і Брюсселем упродовж 21 місяця діятиме перехідний період, під час якого Великобританії і ЄС належить домовитися про майбутнє партнерство.

Упродовж цього часу британська сторона не зможе брати участі в ухваленні рішень, але продовжить дотримуватися правил Євросоюзу, вносити внески в його бюджет і визнавати рішення суду ЄС. Окрім того, Лондон залишиться учасником загальноєвропейського ринку і митного союзу.

Прем'єр Великобританії Тереза Мей запропонувала ЄС власний план виходу зі союзу, однак країни Європи його не схвалили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram