ГоловнаСвіт

У столиці Вірменії пройшов багатотисячний мітинг за дострокові вибори

Протестувальники виступають проти поправок до прийнятого закону про регламент нацзборів.

У вівторок ввечері тисячі людей зібралися біля будівлі парламенту Вірменії в Єревані, протестуючи проти прийняття суперечливих поправок до Закону "Про регламент Національних зборів", які дозволять депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Прем'єр-міністр Нікол Пашинян перед багатотисячним натовпом заявив, що буде домагатися дострокових парламентських виборів. Після цього прем'єр попрямував до будівлі парламенту для переговорів.

Раніше він дав вказівку звільнити міністрів уряду і губернаторів, висунутих партіями "Квітуча Вірменія" і "Дашнакцутюн". Пізно ввечері у вівторок президент Армен Саркісян підписав укази про звільнення всіх міністрів і губернаторів, які представляють ці партії.

Виступаючи перед прихильниками, Пашинян заявив, що відразу після набуття указами чинності він має намір подати у відставку, зберігши посаду в.о. прем'єра.

"Щоб хтось не думав, що я чіпляюся за посаду прем'єр-міністра. Сім і один день опісля парламент повинен буде обрати прем'єра. Якщо за цей час його не оберуть, то повинні пройти ще одні вибори через сім і плюс один день. Якщо після цього також не буде обрано прем'єра, то повинні призначити дострокові парламентські вибори", - заявив Пашинян.

Він також додав, що розраховує, що партії-конкурентки не будуть висувати кандидатів на посаду прем'єр-міністра в цей період. Відповідно до його плану, дострокові парламентські вибори можуть пройти вже в грудні.

"Зараз я постараюся дізнатися позицію наших колег про те, як подолати кризу. Я думаю, що ми прийдемо до консенсусу про проведення позачергових виборів і що вони після моєї відставки не представлять кандидатуру прем'єра, щоб не нервувати людей", - сказав Пашинян, вирушаючи в будівлю парламенту для переговорів.

Вийшовши до своїх прихильників, Пашинян повідомив, що парламентські фракції, як йому здалося, "почули месидж народу" і не збираються висувати іншого кандидата.

Нагадаємо, навесні Пашинян очолив протестні рухи в країні, які почалися 17 квітня. 8 травня його обрали прем'єром з другої спроби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram