ГоловнаСвіт

Держсекретар США Помпео зустрінеться з Кім Чен Ином в Пхеньяні 7 жовтня

Він також відвідає Японію, Південну Корею і Китай.

Держсекретар США Помпео зустрінеться з Кім Чен Ином в Пхеньяні 7 жовтня
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео 7 жовтня відвідає Пхеньян, де в нього відбудеться зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Про це повідомляють на сайті Держдепартаменту США.

У Пхеньяні 7 жовтня держсекретар зустрінеться з головою Кімом", - заявила на брифінгу офіційна представниця Держдепу США Хізер Ноєрт.

Крім Північної Кореї, протягом жовтневого візиту в Азію Помпео відвідає також Японію, Південну Корею і Китай.

"Зустрічі на високому рівні пройдуть у всіх чотирьох країнах", - зазначила Ноєрт.

Нагадаємо, наприкінці серпня президент США Дональд Трамп скасував візит Помпео в Пхеньян через відсутність прогресу в ядерному роззброєнні Північної Кореї. Після цього північнокорейські ЗМІ звинуватили США у дволикості.

12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч чинного президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, у якому Північна Корея підтверджує прихильність до повної денуклеаризації, а Вашингтон, зі свого боку, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки. Однак пізніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що Північна Корея не зробила необхідних кроків для денуклеаризації, незважаючи на угоду з президентом США.

У вересні Помпео назвав терміни завершення переговорів з КНДР про ядерне роззброєння. За його словами, переговори, які ведуть США і Північна Корея в рамках зусиль, покликаних покласти край ядерній програмі Пхеньяна, завершаться до січня 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram