ГоловнаСвіт

Росія завершила постачання комплексів С-300 Сирії

Передано 49 одиниць техніки.

Росія завершила постачання комплексів С-300 Сирії
Фото: na.mil.gov.ua

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу доповів президенту РФ Володимиру Путіну про здійснення постачання комплексу С-300 в Сирію, повідомляє Интерфакс.

"Відповідно до рішення президента ми взялися за виконання низки заходів, спрямованих на посилення систем ППО Сирійської Арабської Республіки, спрямованих у тому числі і передусім на захист наших військовослужбовців. Ми завершили постачання комплексів С-300. Це включає в себе 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, природно, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки", - сказав він на оперативній нараді, зауваживши, що робота була завершена добу тому.

За словами Шойгу, сирійських фахівців за три місяці навчать користуватися системами С-300.

Нагадаємо, ввечері 17 вересня над Середземним морем система ППО Сирії С-200 збила російський літак-розвідник Іл-20, на борту якого перебували 15 військовослужбовців. Вони загинули.

Міноборони РФ поклало провину за падіння російського літака на ВПС Ізраїлю. Дії ізраїльських льотчиків, які підставили Іл-20 під удар сирійських ППО, в Міноборони РФ назвали злочинною недбалістю.

Ізраїль відкинув звинувачення.

Шойгу заявив минулого тижня, що після трагедії з Іл-20 Росія вирішила передати армії Сирії сучасний зенітний ракетний комплекс С-300, а також оснастити командні пункти сирійських частин ППО автоматизованими системами управління, які постачають тільки в російські збройні сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram