ГоловнаСвіт

У Росії вкотре мітингували проти підвищення пенсійного віку

У четвер Держдума прийняла закон про пенсійну реформу.

У Росії вкотре мітингували проти підвищення пенсійного віку
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У декількох російських містах у неділю, 30 вересня, знову пройшли мітинги проти підвищення пенсійного віку. Акції були узгоджені з владою. Про це пише Настоящее Время.

У Ростові-на-Дону учасники акції звинуватили російських керівників у тому, що вони "вкрали не тільки пенсії", але і "свободу, мир, правду, гідність, честь", а також "майбутнє" в росіян, свідчить напис на одному з плакатів. За даними кореспондента Радіо Свобода, в акції брали участь близько 100 осіб.

В Оренбурзі на акцію прийшли, за різними оцінками, від 100 до 300 осіб.

В Омську учасники мітингу, організованого партіями КПРФ і "Яблуко", закликали владу відмовитися від пенсійної реформи.

У удмуртському місті Воткинськ організатори зажадали від чиновників відповісти "за брехню про підвищення пенсійного віку".

У четвер Держдума прийняла в третьому і остаточному читанні закон про підвищення пенсійного віку в Росії. За нього проголосувало 332 депутати, проти - 83,  тих, що утрималися, не виявилося.

У початковій редакції реформа передбачала поступове підвищення пенсійного віку до 65 років для чоловіків і до 63 років для жінок. Пізніше депутати підтримали президентську поправку, згідно з якою для жінок вік виходу на пенсію підвищать до 60 років, а не до 63.

Після внесення закону соціологи зареєстрували суттєве падіння рейтингу Володимира Путіна.

9 вересня мітинги проти підвищення пенсійного віку пройшли в 83 містах Росії. Правоохоронці затримали 291 людину, в тому числі дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram