ГоловнаСвіт

Число жертв цунамі в Індонезії сягнуло 834

У країні припускають, що загиблих можуть бути тисячі.

Число жертв цунамі в Індонезії сягнуло 834
Фото: EPA\UPG

Число людей, які загинули в результаті цунамі в Індонезії, зросло до 832. Про це повідомляє Reuters.

"Рятувальники продовжують шукати вцілілих і тіла загиблих на затоплених узбережжях. За інформацією рятувальних служб, частина тих, хто вижив, може бути заблокована уламками всередині будівель", - йдеться в повідомленні.

З учорашнього дня число жертв зросло більш ніж удвічі. Віце-президент Індонезії Юсуф Калла допустив, що загиблих можуть бути тисячі.

Цунамі сталося на індонезійському острові Сулавесі, висота хвиль сягала шести метрів. Воно було спричинене землетрусом магнітудою 7,5, який зачепив місто Палу і регіон Дунгала. Останній постраждав найсильніше, оскільки розташований ближче до епіцентру землетрусу і цунамі. Населення міста становить близько 300 тисяч осіб.

Велика кількість жертв може бути пов'язана з тим, що повідомлення про загрозу цунамі скасували. В цей час у Палу сотні людей готувалися до фестивалю на пляжах.

Індонезія часто потерпає від стихійних лих. Одне з найбільших відбулося у 2004 році, коли землетрус на острові Суматра спричинив цунамі в Індійському океані. В результаті загинуло 226 тисяч чоловік у 13 країнах, у тому числі понад 120 тисяч в Індонезії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram