ГоловнаСвіт

Армії Сербії оголошено бойову готовність через дії спецпризначенців Косова на кордоні

60 косівських спецпризначенців підійшли до Газіводського озера, яке постачає водою гідроелектростанцію, що входить в енергосистему Сербії.

Армії Сербії оголошено бойову готовність через дії спецпризначенців Косова на кордоні

Президент Сербії Александр Вучич наказав привести армію країни в стан повної бойової готовності через ситуацію на півночі Косова. Про це повідомляє Дождь з посиланням на сербське агентство "Танюг".

Крім того, за розпорядженням глави МВС Сербії Небойші Стефановича у стан підвищеної готовності приведені підрозділи поліцейських спецпризначенців.

"Ситуація на кордоні Сербії і Косова загострилася після того, як 29 вересня близько 60 косівських спецпризначенців підійшли до Газіводського озера, яке постачає водою гідроелектростанцію "Газівода". Велика частина ГЕС розташована на Косівській території, але входить в енергосистему Сербії", - йдеться в матеріалі.

Косівські спецпризначенці також зайняли Центр екології та спорту в громаді Зубін-Поток, стверджує Сербський телеканал RTS. Директор канцелярії з питань Косова і Метохії Марко Джурич при уряді Сербії заявив, що спецпризначенці заарештували всіх людей, яких зустріли дорогою до ГЕС, а також затримали сербів, що перебували в Центрі екології. Своєю чергою представник громади Зубін-Поток спростував повідомлення про арешти в результаті дій спецпризначенців.

Республіка Косово - частково визнана держава, вона проголосила незалежність у 2008 році. Сербія не визнає незалежність Косова.

Нагадаємо, раніше президенти Сербії та Косова виступили за зміну кордону між країнами. Однак жоден з президентів чітко не визначив, про які кордони йдеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram