ГоловнаСвіт

Facebook вимкнув функцію "подивитися як" через хакерську атаку

Хакери отримали доступ до особистих сторінок близько 50 млн осіб.

Facebook вимкнув функцію "подивитися як" через хакерську атаку
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Компанія Facebook заявляє про хакерську атаку на соцмережу, в результаті якої було отримано доступ до особистих сторінок близько 50 млн осіб. Ще близько 90 млн радять вжити заходів щодо своєї безпеки.

Про це йдеться в заяві компанії.

Через уразливість системи безпеки Facebook хакери могли "перехоплювати записи користувачів і бачити їх найбільш особисту інформацію". Проблема пов'язана з інструментом "подивитися як", який дозволяє бачити власні профілі від імені інших користувачів. Використовуючи цю функцію, хакери могли викрасти "токен доступу", який захищає облікові записи, а потім увійти в них.

У компанії стверджують, що виявили помилку 25 вересня і тільки зараз почали власне розслідування. У Facebook сподіваються, що зможуть визначити як "була використана помилка і ким". Повідомляється, що Facebook поінформував правоохоронців, і тепер помилка виправлена.

Також Facebook повністю вимкнув функцію "подивитися як".

Раніше повідомлялося, що в США Facebook викрили в передачі телефонних номерів рекламодавцям.

Нагадаємо, навесні 2018 року стало відомо, що Facebook передав персональні дані десятків мільйонів користувачів компанії Cambridge Analytica, яка використовувала цю інформацію в інтересах передвиборного штабу Дональда Трампа.

Після цього компанія детально перерахувала всі відомості про користувачів і пристрої, які вона збирає і відстежує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram