ГоловнаСвіт

Уряд Італії затвердив великий дефіцит бюджету, незважаючи на заперечення ЄС

Раніше країна обіцяла радикально знизити дефіцит, щоб обмежити зростання об'ємного держборгу.

Уряд Італії затвердив великий дефіцит бюджету, незважаючи на заперечення ЄС
Премьер-министр Италии Джузеппе Конте (в центре), министр внутренних дел Маттео Сальвини (справа) и министром труда Луиджи Ди Ма
Фото: EPA/UPG

Уряд Італії 27 вересня затвердив цільовий рівень дефіциту бюджету на найближчі три роки на рівні 2,4% ВВП, незважаючи на заперечення Євросоюзу та міністра економіки країни Джованні Трії.

Як зазначає Reuters, Трія закликав затвердити показник на 2019 рік на рівні 1,6%, оскільки Євросоюз прагне скоротити дефіцит бюджету для боротьби з високим рівнем боргу країни.

Однак провладним партіям "Рух п'яти зірок" і "Ліга" необхідні гроші для фінансування дорогих передвиборних обіцянок, тому обмежувати витрати вони не готові.

"Усередині уряду досягнуто згоди про 2,4%, ми задоволені, це бюджет для реалізації змін", - ідеться в спільній заяві лідерів двох партій Луїджі Ді Майо і Маттео Сальвіні.

Такий самий цільовий рівень дефіциту збережеться впродовж трьох років, до 2021 року.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте написав у фейсбуці, що цільові рівні бюджету є "зваженими, розумними і сміливими" і "забезпечать більш стійке зростання економіки та значний соціальний прогрес для нашої країни".

За його словами, бюджетний план включає "найбільшу в історії Італії програму державних інвестицій".

Дефіцит бюджету 2,4% не перевищує встановленого правилами ЄС максимального рівня 3,0%, проте раніше Італія обіцяла Брюсселю радикально знизити дефіцит, щоб обмежити зростання об'ємного держборгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram