ГоловнаСвіт

Британська поліція встановила третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів, - ЗМІ

Хтось мав проводити розвідку місцевості і вивчати звички Скрипаля.

Британська поліція встановила третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів, - ЗМІ
Фото: thesun.co.uk

Британські спецслужби і контртерористичний підрозділ поліції з'ясували особу третього підозрюваного в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Про це повідомила газета The Telegraph.

Видання повідомляє, що третій співробітник російської військової розвідки "міг виконувати розвідувальну місію" в Солсбері, щоб допомогти спланувати напад на Скрипалів.

Імені нового ймовірного фігуранта не називають.

"Місія розвідки була необхідна, оскільки напад із нанесенням нервового агента на ручку дверей було скоєно не випадково", - цитує видання експерта з питань безпеки, колишнього співробітника поліції і розвідки Сергія Мигдала. "Як я розумію, це було підігнано до приїзду Юлії, оскільки вони хотіли бути впевненими, що їхня ціль буде в Солсбері. Було б надто багато клопоту відстежувати його весь цей час, і це могло викликати підозри", - сказав Мигдал.

Інший колишній офіцер розвідки Філіп Інгрем додав, що розвідка була необхідна, щоб установити спосіб життя мішені - коли він з'являється вдома, через які двері заходить й інші такі деталі.

Нагадаємо, колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони заледве вижили, і їхнє нинішнє місцеперебування тримають у таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху, Москва категорично відкидає ці звинувачення.

У вересні британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ, а їхні імена - несправжні.

26 вересня вийшло розслідування The Insider і Bellingcat, в якому росіянина Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, ідентифікували як полковника ГРУ Анатолія Чепігу.

У Росії це спростовують.

Телеканал Russia Today показав інтерв'ю з Петровим і Бошировим, в якому вони заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там лише годину. Петров і Боширов також заявили, що не працюють на ГРУ Росії, і назвали себе "підприємцями середньої руки" у сфері фітнес-індустрії і спортивного харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram