ГоловнаСвіт

Російське МЗС назвало "вкиданням" розслідування про Боширова-Чепігу

"Доказів немає - відповідно, продовжують інформаційну кампанію".

Російське МЗС назвало "вкиданням" розслідування про Боширова-Чепігу

Російське МЗС назвало "вкиданням" розслідування The Insider і Bellingcat, в якому росіянина Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, ідентифікували як полковника ГРУ Анатолія Чепігу.

"Нове вкидання щодо Петрова і Боширова здійснено відразу ж після виступу Терези Мей в Радбезі ООН на тему зброї масового знищення, під час якого вона знову озвучила звинувачення на адресу Росії. Доказів немає - відповідно, продовжують інформаційну кампанію, основне завдання якої - відвернути увагу від головного питання: "Що сталося в Солсбері?" - написала в фейсбуці офіційний представник МЗС Марія Захарова.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в несвідомому стані на одній з лавок в Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися живими, і їх нинішнє місцеперебування тримається в таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху, Москва категорично відкидає ці звинувачення.

У вересні британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ, а їх імена - не справжні.

У Росії це заперечують.

Телеканал Russia Today показав інтерв'ю з Петровим і Бошировим, в якому вони заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там всього годину. Петров і Боширов також заявили, що не працюють на ГРУ Росії, і назвали себе "підприємцями середньої руки" в сфері фітнес-індустрії і спортивного харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram