ГоловнаСвіт

Макрон з трибуни Генасамблеї ООН закликав до нової моделі світового ладу

Новий світопорядок повинен базуватися на світовій та регіональній співпраці.

Макрон з трибуни Генасамблеї ООН закликав до нової моделі світового ладу
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що настав час для переходу до нового світового порядку від застарілих моделей, що існували після Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-служба Інтерфакс-Україна.

"Настав час подивитися по-новому на сьогоднішній світ. Світовий лад стикається з труднощами саморегуляції: економічні, фінансові і кліматичні проблеми, як і раніше, актуальні", - сказав Макрон, виступаючи на 73-й сесії Генасамблеї ООН.

"Наша організація (ООН - ред.) часто лише засуджувала порушення прав замість того, щоб їх захищати", - наголосив французький президент.

За словами Макрона, світовій спільноті, ймовірно, необхідно "створити нову модель і новий світовий баланс".

"Після Другої світової війни протягом кількох століть ми бачили світовий баланс, який був заснований на блоках країн. Потім це були наддержави. І тепер ми спостерігаємо нову нестабільність у світі, яка характеризується існуванням кількох центрів сили. Новий світопорядок, до якого ми повинні прагнути, повинен базуватися на світовій і регіональній співпраці", - зазначив французький лідер.

Водночас президент Франції назвав суверенітет країн і рівність людей найважливішими принципами, які повинні дотримуватися.

Нагадаємо, раніше Макрон запропонував країнам ЄС, які не допомагають з міграційною кризою, покинути Шенген.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram