ГоловнаСвіт

Міністерство торгівлі США ввело санкції проти 12 російських компаній

Документ набуде чинності 26 вересня.

Міністерство торгівлі США ввело санкції проти 12 російських компаній
Фото: 24 канал

Міністерство торгівлі США ввело санкції проти чергових 12 компаній з Росії. Відповідний документ опубліковано на сайті Федерального реєстру США.

Згідно з документом, під нові санкції потрапили підприємства НДІ "Вектор", НВП "Гамма", "Сайрус Системс" і група компаній "Інфотекс", яких звинувачують у сприянні злочинній діяльності в кіберпросторі.

У санкційний список потрапили НПП підводних технологій "Океанос" і компанія "Дайвтехносервіс", які звинувачуються в постачанні обладнання ВМФ РФ і наданні їм підтримки.

Компанії "Аерокомпозит", Обнінськ НВП "Технологія", КБ "Авіадвигун", АТ "НПК "СПП" і Воронезький НДІ "Вега" звинувачуються в підтримці російських компаній військової аерокосмічної галузі.

Компанія Nilco Group, що має капітал в Білорусі та Ірані, звинувачується у фінансуванні ракетної програми Ірану.

Названим російським підприємствам закриють легальний доступ до американських товарів і технологій, що означає заборону на постачання будь-якого товару або програмного продукту США.

Санкції набудуть чинності в середу, 26 вересня.

Нагадаємо, 27 серпня набули чинності санкції США проти РФ у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії.

13 вересня президент США Дональд Трамп підписав акт, який дозволяє вводити санкції за втручання у вибори в США. Санкції можуть включати заморожування активів, обмеження на валютні операції, обмеження доступу до американських фінансових інститутів і заборону громадянам США здійснювати інвестиції в компанії, причетні до втручання у вибори.

20 вересня Трамп підписав указ про посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram