ГоловнаСвіт

Угорщина не підтримує автоматичне продовження санкцій проти Росії

ЄС повинен спочатку оцінити ступінь впливу санкцій на економіку РФ.

Угорщина не підтримує автоматичне продовження санкцій проти Росії
Фото: facenews.ua

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країнам Євросоюзу необхідно обговорювати ефективність санкцій щодо Росії перед тим, як їх продовжувати, про це він сказав в інтерв'ю телеканалу RT.

«Ми навіть відкрито заявляли тут, що Росія ніколи не порушить єдність Європейського Союзу, тому що єдність ЄС - це цінність. З іншого боку, ми ясно дали зрозуміти, що повинен бути діалог та чесне й пряме обговорення питання про те, чи були санкції успішними чи ні», - сказав Сійярто.

За його словами, в ЄС повинні оцінити ступінь впливу санкцій як на економіку Росії, так і на економіку країн Європи. Голова МЗС Угорщини наголосив, що його позицію поділяє і влада Італії, яка є членом G7.

Раніше, 12 вересня, Європарламент ініціював процес щодо Угорщини через «руйнування владою цієї країни демократичних інститутів. У разі якщо члени ЄС підтримають сторону звинувачення, Будапешт можуть позбавити права голосу.

Міністр закордонних справ Угорщини відомий своєю критикою санкцій проти Росії. Раніше Петер Сійярто заявляв, що продовження санкцій Євросоюзу стосовно РФ є неправильним і антидемократичним. Оскільки, за його словами, Росія є ключовим партнером в сфері економіки, торгівлі та енергетики для Угорщини.

Нагадаємо, відносини між Україною і Угорщиною в черговий раз загострилися після того, як в мережі з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти. Міністр закордонних справ Павло Клімкін пригрозив вислати угорського консула, якщо відео виявиться не фейковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram